1 Advent!

Ja då var äntligen dagen här. Första advent. Är det inte otroligt mysigt, nu kan man äntligen börja räkna ner.
Så idag ska jag ta och tända första ljuset på min otroligt fina advents ljusstake. Den går i rosa. haha, inte så juligt kankse men skulle ha den i köket och köket går i rosa här hemma hos oss, så inte kunde jag har den i rött.

Nu är det 5 dagen med feber och jag tror snart att de börjar växa mossa på mig. har gått inne sen i onsdags. Eller iof åkte iväg till jobbet igår vid halv 7 med feber och allt men de var mera än vad jag klarade av så efter 20 min på jobbet var jag påväg hem mot sängen igen. Ja inte kan detta vara biverkningar av sprutan iaf. Är väl nån slags influensa, har gått och blivit grymt förkyld nu med så. Och varför ska detta hända? har missat 4 dagars jobb och de var pengar som skulle kommit till jul som försvann. Och det är så otroligt tråkigt att bara gå inne på dagarna, skifta mellan tvn och datorn. Men vad ska man göra?!
Och idag just idag är det ju julskyltning i stan och de missar jag ju naturligtvis med. Varför ska man vara sjuk för?

Igår kom min otroligt gulliga mamma in till mig. Det var ju meningen att jag skulle åkt ut till hestra och bakat pepparkakor med familjen, emn eftersom jag är sjuk så blev de att stanna hemma. hade även planerat att gå och köpa adventsstjärnor till tv rummet. Men min kära mor fixade stjärnorna till mig och kom in med en pepparkaksdeg till mig. Så om jag får några krafter idag så blir de nog att baka några iaf. Bjuda min älskade på de. haha.

Något jag ser fram emot nu är nästa lördag för då åker jag och mor till Gbg och shoppar och går på Lisseberg. Ska bli så otroligt mysigt. och jag känner efetr dessa dagar är jag värd det. Om jag nu är frisk, haha men de måste jag väl ändå vara.

Ne nu ska jag försöka göra något bra av denna dagen iaf.

Jädrans spruta!

Nu var det visst ett tag sen man skrev här.
I tisdags blev de jobb på skafferiet en sväng, sen råkade jag visst sitta kvar där i över 2 timmar efter att jag hade slutat, haha. på eftermiddagen åkte jag och krille och kollade in en lägenhet. Nej vi ska inte ha den, bara kollade. Vi ska ju ha våran fina på storgatan.
Efter de släppte krille av mig vid Skafferiet och jag o jennifer satte oss på cyklarna och åkte ner till parken för att ta den där förbaskade sprutan. Stod i kö i över 2 timmar. Fy tusingen men som tur var stod Tranås egna lilla Jalle och sålde korv utanför så de fick de allt bli varsin.
Väl hemma så färgade jag håret för de behövdes verkligen.
Och glad var jag för att jag inte hade ont i armen eller mådde dåligt. men de skulle jag glatt få ångra när jag vaknar på natten av att jag inte kunde röra armen. satan vad ont de gjorde.
Dagen efter var det dags för jobb på Skafferiet igen. Och jag kände mig absolut inte bra, svettades som bara den och var yr. Men jag bet ihop och uträttade några ärenden efter jobbet och väl hemma dam jag ner i soffan med en febertermometer, och ja feber hade jag och har haft sen dess. Trode ju de skulle gå över efter nån dag men inte de.
Och igår upptäckte jag till min fasa att jag hade massa röda utslag på armarna som nästan såg ut att vara påväg att bli blåsor, men de har sakta börjat försvinna.
och jag är så förbannad att man ska ta en spruta för att inte bli sjuk! men då blir man de lika f*n ändå.
Så nu har jag gått miste om 2 dagars arbete på Ica. Usch mycket pengar som jag skulle fått innan jul. Men nu ska jag se till att bli frisk för nu har jag jobb som väntar fram till nästa fredag och jag vill då inte missa något mera!

Igår kollade jag på den omtalade filmen Twilight. Oh jisses den var visst lika bra som alla sagt!
haha, och jag som bara tyckte de var töntigt med vampyrer. Men jag antar att jag får slänga mig i väggen! Nu väntar jag på andra filmen :)

Jag hade ju också planerat att jag skulle städa och adventspynta nu i veckan man de har de ju inte blivit något med. Så de får väl bli direkt när jag piggnat till.
Och jag måste bara bli frisk tills i morgon, eller lite piggare iaf för då ska jag ut till hestra och baka pepparkakor ju. de vill jag inte missa!

Ne nu blir de att lägga sig igen.

Julstämmning

Åh vad jag är i julstämmning just nu.
Dunkar julmusik som bara den, haha. passa på innan älsk kommer hem för då tror jag inte att det är uppskattat såhär tidigt. ja han tycker de är för tidigt. jag är jätte sugen på att sätta upp julstjärnorna i våra fönster men det är inte någon annan så jag får väl vänta tills på lördag för till advent ska dom vara uppe.
På lördag ska jag även ut till hestra och baka pepparkakor ju och de kommer bli så mysigt.

Idag har jag bara varit hemma hela dagen, inte jätte kul men vad ska man göra när vädret är som det är.
I morgon blir det lite jobb på skafferiet och ska väl gå och försöka ta den där jäkla sprutan också så jag får de överstökat.
För i slutet av veckan väntas det ganska mycket jobb så.

Något som jag längtar till jätte mycket är den 5 december. För då ska jag och min mamma åka till Göteborg. Vi ska shoppa och gå på Lisseberg. Åh, de kommer bli så otroligt mysigt. Bara de blir mycket pengar i lön så man kan shoppa lite. Lite nya kläder och kanske lite fint till lägenheten. Jag vet att jag ska vänta men lite kan man väl få köpa?!

Just de, på söndag är det ju Julskyltning här i tranås också. Åh så mysigt. De längtar jag till också :)
De är fantastiskt vad de händer mycket kul saker framöver, har något att se fram emot hela tiden.

Pysslade lite idag. och detta blev resultatet.

Lite roligare burkar att ha vaniljsocker och bakpulver i.


Underbara helg!

Jag har haft en konon helg. I fredags efter jobbet träffade jag Maggan en sväng. Hälsade på henne när hon väl var hemma. Efter de tog jag de lite lungt sen gjorde jag kvällsmat till mig och älsklingen och sen kollade vi på Wallander Läckan och bara myste.
I lördags gick vi en sväng på stan. Gick till Malmqvist guld och shoppade upp pressentkortet Krille vann på lyxshoppingen. Blev varsitt armband och jag valde ett super snyggt från SNÖ.
Efter stan åkte vi ut till Hestra och hälsade på Syster, Andreas, Tindra och Tuva. Väldigt mysigt.
Sen hemma gjorde vi hemma gjord Pizza och fortsatte kvällen i soffan med film. Dag-Ottos egna fil , haha! så bra.
idag tog vi en rejäl sovmorgon och sen har jag legat och sovit på soffan. Vi har även rensat massa här hemma, slängt glas handdukar och massa tidningar. man kan ju faktiskt börja rensa lite nu, sånt man ändå inte använder behöver ju inte ligga och skräpa, och då gör de att de inte blir så mkt när de äntligen blir flyttdags.

Denna veckan väntas det lite jobb. Lönen kommer även och det känns skönt.
och på lördag ska Krille köra taxi så då åker jag ut till hestra och baka pepparkakor med mamma och syster. Längtar tills dess :)


Önskelista

Nu när det är såhär i juletid så tänkte jag sötta ihop en liten önskelista. Kollade runt lite igår och detta är mina godbitar. Och naturligtvis är det till den nya lyan jag vill ha allt. Men det kan jag ju bara drömma om. haha.

 

 

 

Idag blir det jobb på Skafferiet i ca 2 timmar, haha. men ska bli kul ändå.

Sen direkt när jag slutat hämtar Krille upp mig så ska vi åka ner och ta den där sprutan. De blev aldrig av igår.

Sen är det bara hem och göra sig iordning och slänga tvätten i maskinen och sen upp på stan för ikväll är de ju lite extra speciellt. Långöppet, Upptändning av ljusslingan och invigning av nya Klockareplan. haha, och Magnus Carlsson och Sonja Alden kommer. Man får väl passa på när det väl händer något. Sen är de ju lite extra mysigt när dom tänder träden och gå på stan och kolla in affärer när man inte egentligen borde kunna det ;)

Nu kankse man borde sätta fart med att göra sig iordning och fixa till lite här hemma innan jobbat.


Mys, Fix, Mys och lite till Mys!

Idag blev det inget jobb någonstans. Så jag her bestämt mig för att bara vara hemma hela dagen och göra precis de jag känner för. Tog en rejäl sovmorgon, eller från kl 6-10,30 har jag somnat, vaknat, somnat. Ni fattar. men ändå har de varit otroligt skönt att veta att jag inte behöver gå upp.
Har även varit duktig och diskat de stora beget med disk i köket och tvättat spisen skinande ren :)
Allt känns mycket skönare och gå hemma när allt sånt är gjort.
men sängen den tänker jag inte bädda än.
Var planerat att gå och ta den där sprutan idag också, men jag lyckas inte få med mig någon och jag tänker defenitivt inte gå dit själv och ställa mig i en kö i flera timmar. så jag och älsklingen ska ta en sväng förbi där senare ikväll och se hur de ser ut med kö osv. Då kanske de blir att jag tar den. För ta den ska jag göra. jag är livrädd för att dö.
Har även klickat hem några fina kuddöverdrag nyss. Och naturligtvis får dom stanna i förpackningen innan de blir flytt. Åh vad jag längtar.

 

Beställde 2 av varje och dom kommer bli så fina i vårat nya hem ;)

 

ne nu ska jag läsa posten från Åhlens som trillade ner i mitt brevinkasst nyss. alltid lika kul, speciellt när man vet att man handlat mycket därifrån och att de blir lite bonuspoäng.


Kan de bli bättre nu?

Dagen har varit underbart skön. Sov väldigt länge båda två.
Sen blev det att ligga i soffan och kolla på en film. Och hoppsan sen var klockan 3.
Älskling gick och handlade medans jag stannade hemma och fixade iordning lite, sen gjorde jag mat och efter de bli de soffan igen och Älskling vid datorn och nu är de soffan och tända ljus som gäller.
Bara en underbart skön söndag. Men frågan är hur tusan vi ska lyckas somna ikväll?!
Igår var jag ju som sagt hemma själv eftersom Gubben min körde Taxi hela natten.
Låg och glode på tv vid 12 tiden, nån film jag tyckte var bra i tv 4+ men när jag kollat ett tag märker jag att de nog är en skräck film så jag byter snabbt kanal och gå på toan, när jag väl är på toan märker jag att de byts kanal på tvn och blir skit skrajj. Smyger ut till vardagsrummet och upptäcker att tv 4+ är på igen.
ja vi har sagt de förr men de spökar fan här. Så jag satt livrädd i soffan och rörde mig inte ur fläcken samtidigt som jag höll ett hårt grepp om tvdosan, nu skulle fan ingen byta kanal igen, de gör jag bäst själv.
Vid halv 2 tiden drar jag mig in mot sängen och kryper lågnt ner under täcket i förhoppning om att lyckas somna. Men jag fick allt skylla mig själv eftersom jag sov på dagen.
Till min räddning så skickar kära sara iväg ett sms från andra sidan stan och gjorde mig sällskap i ca en timma. de blev många sms :)
Och för en gångs skull var jag otroligt glad över att de var ett sånt jäkla liv utanför och att folk sprang i trappuppgången. jag var inte ensam. om ett spöke skulle komma skulle någon höra mitt skrik.
Men jag lyckdes somna vid 3 tiden och vid 4 kom min älskling hem och väckte mig och pussade på mig men då dög de inte för min del. Jag vände mig om. haha, förstår att han älskar mig! men jag var trött.

Allt är så himla bra nu. Älskar verkligen detta. jag är inte deppig för att de är mörkt ute. Bara mysigt att få tända lite ljus, de faller lite snö ibland och gör så att de sprätter i hela kroppen. Så otroligt mysigt.
lägenhet är fixad och jag är så otroligt glad för det. Dock är de över 3 månader kvar till flytt men de känns ändå bra, tiden kommer nog gå fort för det är mycket att se fram emot.

5 december - Göteborg, Shopping, Jul på Lisseberg med min älskade Mamma
24 december - JULAFTON
26 december - En vecka i Fjällen med älskling och vänner
31 december - Nyårsafton i Fjällen
9 januari - Jag fyller år
31 januari - Älskling fyller år


Detta är väl dom stora sakerna som händer och vi får ju inte missa alla otroligt mysiga dagar innan jul.
- Julklapps handla
- Julbak
- Advent
- Julpyssla

Ja allt som hör julen till. Detta gör att jag inte känner mig deppig. Allt mysigt, kul och roligt som ändå händer framöver.
Dock är de ju alltid lite jobb också som väntar men när man ändå tänker på pengarna som kommer sen så gör det allt mycket lättare.

men nu ska jag krypa ner i soffan jämte min gubbe och tvinga han klia mig på ryggen ;)

Vem kan bli deppig av detta?!





Här rullar tiden iväg

Nu har de gått några dagar igen sen jag uppdaterade.
men det har väl inte hänt allt för mycket. Blev inget Mistat denna veckan så nu hoppas jag de bli nästa vecka så jag får jobba ihop lite pengar.
Igår var det arbetsförmedlingen som gällde, ett 2 timmar långt möte men jag klarade bara halva tiden sen trode jag att jag skulle spy ner hela rummet. Mådde så himla illa, förstår inte vad det är med mig. Går upp och ner hela tiden, känner mig aldrig helt frisk :( men de är bara att bita ihop. blev även jobb på ica igår kväll och idag.

ikväll jobbar min älskling på Taxi så jag är hemma själv. Lite skönt ändå, känner mig inte så pigg så då kan de vara skönt.
Förutom när jag kollade på film förut och de började smälla i köket, lät som de var någon där men jag tar mod till mig och går och kollar.
Då har gubben min höjt värmen i kyl och frys så isen börjat smälta så de var de som small. men tusingen vad rädd jag var. Men är de bra igen.
Kollade filmen Burning Plain. Riktigt bra.

Just de, var på ljungs med sara en dag och köpte lite grejjer så resultatet blev detta.

och de var väl de sista jag köpte till lägenheten innan vi flyttar. Nu är de köp förbud för min del.

 

ne nu ska jag ta och få i mig lite kvällsmat.


Det går bra nu!

Just nu vid detta tillfälle så är jag så otroligt lycklig. igår var jag på din bostad och sa ja till lägenheten vi kollade på i fredags. Varit nervös hela helgen över att nån annan skulle hinna före.
Den var så otroligt fin. Så den första mars flyttar vi in i en etage (2vån) lägenhet med egen ute plats fina tapetar och helt underbar lägenhet på storgatan 38. Haha, nu kommer vi bli äkta statsbor. Mitt innne i smeten. haha.
Kollat lägenhet nu i ett år och velat hitta den perfekta och som båda tycker om och nu har vi gjort det.
Jag blig galen på mig själv för att jag hela tiden tänker på den. Hur vi ska ha det, vart ska den tavlan sitta, vad ska jag ha i det fönstret osv. Hallå sandra skärp dig det är 3½ månad kvar. haha,  men de går ju inte sluta. jennifer är nog den ända som förstår mig för hon är precis likadan. Fast hon får ju sin och ca 1½ månad. haha!
Det blir iaf en Ullareds resa med mor i Mars för att inhandla massa nya saker, så nu blir det för lilla mej att spara pengar. Det jag vet nu att jag ska ha är lampor, lakan, tavlor, kuddar/fodral, dukar, handdukar. haha, ja listan kommer ju absolut att hinna bli lång.

I söndags var det fars dag och vi blev hembjudna på middag i hestra och som vanligt så var det otroligt mysigt att träffa alla och tiden bara sprang iväg. Fick potatisgratäng, fläsk/kycklingfile, sallad och sås till middag och efterrätt blev Marängschwis (stavas). mammas mat slår allt. haha.

Igår blev en ganska lugn dag. räffade jennifer och gick på stan med henne i 2 timmar, sen fixade jag lunch till mig och krille sen var jag helt genomfrusen efter stan så jag satte på en film och la mig under täket. Så ringde jennifer och vi pratade lite, sen vart jag så trött att jag pausade filmen och sov en stund, men sen ringde jennifer och väkte mig så pratade vi ytterligare en stund. Sen la vi på och så ringde hon upp igen och då pratade vi i en timma och tjugo minuter. hahaha! Vi kan prata vi. Så vi nöjde oss inte med 2 timmar på stan.
Efter det fortsatte jag med filmen. sen kom min älksling hem och vi åkte o handlade, sen satte vi oss i soffan och kollade johan falk.

Idag är de mkt som ska göra. Arbetsförmedlingen och skriva närvarorapport, sen till ica och prata med marie och ikväll ska jag jobba på Mistat. Så mkt kanske det inte var att göra.


Tuva & Tindra i söndags.

Mosters små sötnosar.


Uppdatering!

Som jag skrivit innan så skulle vi kolla in en lägenhet i fredags. ojoj. På måndag ringer jag och säger att vi ska ha den. hoppas bara ingen annan hinner före. Då går jag nog sönder tror jag. den var så otroligt fin så det går inte beskriva! Underbar. Och vi är ense om de jag o Krille. Ovanligt vill jag säga.

De gick föresten hur bra som helst att jobba på Mistat i Torsdags. Var riktigt kul.
Gick även bra på ica i fredags med, tiden gick jätte fort. men jag har grym träningsvärk i armarna efetr att jag lyfte all ny fixk vi fick in på morgonen. vad jag är gör då gör mina armar ont. Otränad?
Iaf, efter att vi kollat lägenheten gick jag till Skafferiet och hälsade på jennifer och pratade med henne, alltid lika trevligt :)
Väl hemma sen vid 19 tiden, tog jag mig en skön dusch sen tände jag massa ljus tog fram täcket och la mig i soffan och kollade the notebook. jag var ju hemma själv så då kan man göra sånt haha, kolla på mysiga filmer och bara ligga och böla för sig själv.
men efter att filmen var slut kom min älskling och gjorde mig sällskap.
Igår, sov jag till 9 sen la jag mig i soffan och kollade på tv en stund inna jag Krille och Lillis gick ut på stan. Kollade in nya erikshjälpen men tusan vad folk det var där. vi avslutade rundan på stan med att äta en god lunch på statt. Kan inte fatta att något sånt är så otroligt mysigt bara för att det är lördag.
Sen vid 16 vankades det kalas hos Kusinen Dennis som fyllt 20. riktigt trevligt, och Krille fick jag med mig också.
Kul att träffa släkten igen. Och lilla Elin (min kusin) lilla, och lilla. hon hade blivit redigt stor nu. Ocgh så söt hon var. En redig tjej. Vikade på rumpan när hon gick och allt. haha.
Väl hemma sen bänkade vi oss i soffan och kollade på Johan Falk. Mycket bra.

Idag är det fars dag och vi ska ut till Lilla pappsen i hestra och fira han, träffa familjen och bli bjudna på middag.
Är inte detta en underbar helg. Jo! Och så nykter man kan bli har jag varit också.
Nu väntas diskberget i köket!


Min nya svart jacka/tröja och en rosa klänning fick de bli på kalaset.

 



oj vad jag längtar!

Snöar även i lilla tranås idag också. underbart kan jag bara säga!
Idag blir det att jobba på Skafferiet med Jentan över lunchen, sen snabbt hem o duscha o fixa sig för sen väntas Mistat och lite provjobb för min del. hoppas det kommer att gå bra. är riktigt nervös.
I morgon blir det även jobb på Ica mellan 7-15 så det jag längtar till är på fredag kl 15 . haha, när allt är över! och vi ska kolla lägenhet på fredag :)

På lördag blir det kalas för kusin dennis som fyllt 20 sen ska vi nog bara vara hemma och mysa bara ha de gott . Inget festande på ett tag iaf kan jag ju lova.
På söndag blir det en sväng till hestra och fira min kära Far. Ska bli mysigt att träffa familjen och de små flickorna.
Så nu hoppas jag på att de kommer snöa hela långa helgen , bara för att höja mysfaktorn lite :)

Nu måste jag pysa, nu väntar jentan o skafferiet på mig :)

Jag ser det snöar!

Hur otroligt mysigt är det inte att man går upp lite för tidigt på morgonen och upptäcker att det snöar ute!
de sprätte i hela kroppen och jag sprang in till sovrummet och väckte krille. han trode naturligtvis inte på mig först. Många som inte trodde på mig men . ja vad säger ni!
Jobbat på Skafferiet i 2 timmar idag men varit kvar hos Jentan för att invänta en lägenhetsvisning på storgatan vid 4 men 10 min innan ringde dom och ändrade tiden till fredag kl halv 4. så nu väntar jag. men den var väldigt dyr i månaden så de blir nog inte den. hmm. men man kan ju alltid tjata på gubben lite :)
var och kollade på en igår också men den va absolut inget och ha. Sliten och grymt äkligt kök och toa.

Nu sitter jag här hemma iaf, Gubben ligger i soffan, ljusen är tända och ute snöar det för fullt. och snart ska vi se nya Johan Falk. Underbara onsdag :)

Just de, har varit förlovade i 2 månader idag. De ni!

Lovely Sunday

Fredagen blev inte redigt som planerat. gick till ica för att jobb men efter 10 min drog det igång igen. är nog de värsta jag känt. Skakis, kalsvettas, mår illa och de känns som jag ska tuppa av. Som tur är så har man så otroligt gulliga jobbarkompisar som hjälpte mig med vatten sittplats m.m. :)
Jag betsämde mig iaf för att åka hem igen och krypa ner i soffan, vilket jag gjorde helt rätt i. När jag kom hem var temperaturen på febertermometern aldeles för hög.
Så jag och krille kröp ner i soffan och kollade wallender/cellisten. mycket bra.
sen sov jag som en stock hela natten tills klockan ringde och jag gick upp för att åter göra ett försök på ica, och det gick bra. Jag var inte på topp men jag klarade det och jag är stolt.
Väl hemma sen igen vid 11 gick jag och la mig o sov i några timmar. Velade om utgång eller ej. men kände mig ännu lite piggare så de blev fest.
Vi satt här hemma några stycken och sedan gick vi till Babar och fy tusan vad det var kul. dansade och hade det skit skoj ända tills någon drukit på tok för mkt och blev dum, men vi det här laget vet man vad de beror på. Spriten!
När vi väl hade lyckats komma hem efter allt så somnade jag gott i min säng.
Idag har man inte gjort många knop. Kollat Wallander/Prästen och bara tagit de lungt. och de gillar jag.
Blev dock inte en enda bild i går.

I morgon väntas provjobb på Mistat!
Önska mig lycka till

RSS 2.0