2 hela dagar kvar i fjällen

De blev ingen våffelstuga idag. Vi tog en stan med bilen ist och kollade runt lite, kollade in den otroligt fina naturen här uppe, och de kan jag lova. Detta borde alla uppleva. Klar blå himmel och allt är precis vitt av all snö. Alla fjäll runt omkring. Så vackert. Efter att ha åkt i en vinna var vi tillbaka i stugan för att jag höll på att kissa på mig, de är ju inte direkt så att man stannar bilen hoppar ut och drar ner byxorna i -20 graders kyla precis. Haha. Efter att jag lättat på trycket åkte vi ner till byn och besökte lisas bod, där köpte jag en lampkjol och 2 jätte söta plåtburkar. Sen tog vi och åt på lisas café. Sen åkte vi hem igen och spelade lite spel innan resten kom hem. Så än så länge har de varit en super mysig dag, förutom magen då den kunde ju varit bättre. Haha. Ikväll ska dom iväg och åka lite skidor och sen vid 8 ska iaf jag och krille spela bingolotto. I morgon är de nyår och de ska vi fira i stugan med god mat, dricka och raketer. Så de kommer nog bli bra de med. Inte som att fira i stan precis och de är något jag kommer sakna men de får de allt bli nästa år. Om jag inte vinner några miljoner ikväll. Och när jag kommer hem ska ni naturligtvis få massa bilder också. Från kul och denna resa. Har gud lyckats hitta eller första hur jag lägger upp bilder direkt från mobilen så de sparar jag på. Så håll utkik ;)

Sjuk i en stuga i fjällen

Igår kväll blev jag riktigt dålig. Har ju som sagt problem med magen och har haft de i snart 3 manade. Men igår gav den nog upp helt. Fått springa på toan hela tiden (vilket inte är så lätt när vi är 6 st som delar på en toa) har feber och skakar i hela kroppen. Och sen smärtan i magen också. Så nu vill jag absolut bara få komma hem. Men de är ju inte de lättaste när man befinner sig 60 mil hemifrån. Så jag har legat halv död i sängen ändå sen halv 8 igår kväll. Men på eftermiddagen kom krille och hämtade mig så tog vi bilen till after skin. Så nåt annat än väggar med träpanel har jag sett. De kanske inte var de roligaste att sitta med ett halv dött gäng som drack öl när man själv inte vågar dricka en droppe. Men jag kan tänka mig att dom har de grymt kul på dagarna i backen. För så trötta som dom är när dom kommer hem så kan jag förstå det. I morgon skulle krille vara hemma på dagen och bara köra kvällsåk. Så om jag har blivit lite bättre och har några krafter så skulle vi ta vässlan till våffelstugan. Och de hoppas jag att jag ska klara av. Ne nu hör jag att det är folk på ingång. Lunch sugna kanske?!

Ensam i en stuga i fjällen

Japp så är det. Sitter i en stuga i fjällen helt ensam. Alla andra är i backen och åker skidor. De visste jag naturligtvis innan vi åkte att jag skulle vara själv men hade nog inte tänkt mig att de skulle bli såhär tråkigt. Och att jag skulle ha såhär ont i magen att jag inte ens vågar ge mig ut på en promenad. Det är klar blå himmel och sol och hur underbart väder som helst. Kan tänka mig att resten av gänget har de redigt bra i backen. Tråkigt nog är de en bit att gå för att komma till skidanläggningen om man som jag inte åker något. Haha, nu skulle man haft ett körkort. Igår när dom var iväg gick tiden väldigt fort. Och när dom kom hem käkade vi och tog de lugnt och sen på kvällen tog vi en promenad till afterskin. Vilket var väldigt kul. Tog en skogsväg som jag egentligen skulle kunna ta nu också men vill inte ge mig ut där själv pga att jag åkte ner i 2 st stora hål igår så krille fick dra upp mig. Och inte så kul om de skulle hända när jag är själv. Iaf väl hemma sen fixade vi middag och sen gick vi och la oss. Tanken på att det är 5 långa dagar kvar här uppe Känns inte för kul. Haha, jag trivs bäst hemma! På lördag är det exakt en vecka kvar till jag fyller 21 år. Oh, så kul. Tiden springer verkligen iväg. Och på torsdag är de 2 månader kvar till vi flyttar, men förhoppningsvis får vi flytta in tidigare är så :) så snart dags att börjar packa, för de är redigt mycket som ska ner i lådor. Haha, man samlar ju på sig en hel del. Ne nu ska jag ta och läsa i min bok och hoppas på att iaf krille kommer en snart.

Annandagen!

ja då var julen över för detta året. Känns jätte trist.
Igår hade jag värsta ångesten när jag gick upp. Julen var över och snön håller sackta på att smälta bort. Kan de bli värre? Allt man förberett sig för i över en månad ör över på bara en dag.
Men jag hade en underbar Julafton.
Vaknade för 3e gången upp på juldagsmorgonen med min Älskling brevid mig, det gör nog allt.
Vid 7 vaknade jag och gick och la mig på soffan och kollade på tv, som alla andra barn.
Krille vaknade och jag fick ett paket, och i där låg Ernst Julbok. kan inte fatta att han kom på de helt själv. haha. jag blev super glad.
Vid 12 var de dags att bege sig till Svärföräldrarna för att fira första delen/dagen av julafton. Det blev otroligt god mat och massa paket under granen. Det som gömde sig i mina klappar var
Pengar
Handdukar
Godis
Ett spel
Pressentkort på cream
Ett vägg hjärta (kommer bild nån gång)

Efter paket öppningen åkte vi ut till hestra där det började med fika. Ostkaka och hjortron sylt. Mumma.
Efter fikat kom tomten med lite paket. Och gud vad lilla Tindra var rädd, men hon blev glad när hon fick paket.
Vid 5 tiden stack min älskling iväg för att han skulle köra Taxi dagen till ära. (hrmf..)
På kvällen blev det nöten i gröten uppe hos syster. Dock var nöten spårlöst borta så de fick bli att dra lott om vem som skulle få pressenten. Naturligtvis vanna andreas.
Efter gröten var Tindra så sugen på att öppna paket, hon hade ju väntat hela dagen. (även jag var som ett barn och ville med öppna, men de säger man ju inte högt haha)
I mina klappar denna gång gömde det sig:
Prenummeration på allt i hemmet
Massa pressentkort
12 Glas
Vägg ord - Sov Gott
Strumpor
Ugns formar
Ljuslycktor
och naturligtvis hade tomten prickat rätt och jag blev super nöjd ännu en gång.
Vi 11 tiden blev det för mig att fara hem till Tranås där jag väntade i ca 10 min sen kom min Älskling hem.
Jag hade en riktigt bra jul även att de vart lite stressigt för att man skulle till båda familjerna, men det är det värt för man vill ju fira med alla.

Igår åkte vi ut till mormor och björn en sväng eftersom att vi inte kunnde komma idag när hela släkten skulle träffas. och de va naturligtvis också jätte trevligt. Fick kökshandukar och sallads bestik av dom. Jätte bra de :)

Nu är klockan iaf 4.00 på morgonen och vi ska fara upp till fjällen för att spendera en vecka i Lofsdalen.
Så mig hörn ni inget av på ett tag.
jag har bilder från julafton med men de är inget jag hinner med nu så de kommer om ett tag.

En söt lite tjej vid julgranen ute i Hestra <3


Julstress

Nu vet jag varför alla vuxna tycker att det är så stressigt med julen. När man var liten märkte man inget själv men nu när man är utflugen ur boet och bor själv så är det ju tusen saker att göra, speciellt när man far iväg till Fjällen på annandagen.
Har precis kommit hem från skafferiet, blev att jobba 6 timmar idag. så de var bara att skynda sig hem och slänga ner tvätt i maskinen, hoppas man hinner tvätta allt innan tiden är slut.
I eftermiddag/kväll blir det att åka ut till mor en sväng och hämta hem min julskinka sen efter de blir det nog att åka och handla lite.
I morgon är dagen fullspäckad, blir att köpa dom sista julklapparna, slå in allt, handla en massa till resan. fixa här hemma och njuta av att de är dagen innan julafton. Ojoj, de blir tufft. haha.
ne nu är de bästa att sätta fart. får se om de blir nåt mera inlägg.

God jul annars :)

sometimes in my tears I drown...

Måste bara berätta om en så sjukt bra låt.
Igår sa lillebror till mig att lyssna på Matisyahu - One day
och shit nu sitter jag här och lyssnar på den om och om igen
i mina hörlurar medans killarna kollar på fotboll!





sometimes I lay
under the moon
and thank God I'm breathing
then I pray
don't take me soon
cause I am here for a reason
sometimes in my tears I drown
but I never let it get me down
so when negativity surrounds
I know some day it'll all turn around
because
all my life I've been waiting for
I've been praying for
for the people to say
that we don't wanna fight no more
they'll be no more wars
and our children will play
one day x6
it's not about
win or lose
we all lose
when they feed on the souls of the innocent
blood drenched pavement
keep on moving though the waters stay raging
in this maze you can lose your way (your way)
it might drive you crazy but don't let it faze you no way (no way)
sometimes in my tears I drown
but I never let it get me down
so when negativity surrounds
I know some day it'll all turn around
because
all my life I've been waiting for
I've been praying for
for the people to say
that we don't wanna fight no more
they'll be no more wars
and our children will play
one day x6
one day this all will change
treat people the same
stop with the violence
down with the hate
one day we'll all be free
and proud to be
under the same sun
singing songs of freedom like
one day x4
all my life I've been waiting for
I've been praying for
for the people to say
that we don't wanna fight no more
they'll be no more wars
and our children will play
one day x6

Jul i vårt hus

I torsdags på kvällen tog jag och syster en sväng på stan. de va ju öppet till kl 21. de va kankse inte alls för kul för de snöade som bara den men det var ändå lite mysigt. jag köpte mig en jätte fin tröja/tunika med nitar och ett par jeans tights.
Igår var jag ledig vilket va skönt. Jag och pappa tog en mysig sväng på stan och köpte julklappar till mamma. jag köpte även en ljulstjärna på torget. Efter det körde pappa mig till sjukhuset för jag skulle ner och ta ytterligare lite prover. Och tusan vad hon tejpade mig efter blodprovet. Har stora röda märken nu.
Iaf, på kvällen åkte jag och Krille ut till hestra och hälsade på vilket var kul, händer inte allt för ofta. Kökade kvällsmat där ute med. Sen frammåt 10 åkte vi hem och la oss på soffan.

Idag vaknade jag tidigt som vanligt och gick ut på stan en sväng. Köpte massa julgrejer.
Sen gick jag hem och julpyntade lägenheten och de blev jätte mysigt. Så snart ska jag ta och tända upp alla ljus :)
För ikväll ska hela Lofsendalen gänget träffas och planera för om exakt en vecka åker vi upp till fjällen och stannar där en vecka .
Här kommer iaf lite julbilder på de jag pysslade med idag :)
Även en bild på min STORA tomte jag köpte förra veckan !


 


Ny klippt!

Dagarna för min del har inte varit speciellt roliga.
Mest varit hemma pga av min mage som inte vill ge sig.
maggan var iaf här en sväng en dag och gjorde mig sällskap. vilket var väldigt kul.
Har även jobbat lite på skafferiet. ca 3 timmar per dag (tisdag&onsdag) är väl vad jag klarat av. men de har inte varit så kul med magsmärtor men bara att bita ihop, vill inte förlora mera pengar nu.
Men har pratat med doktorn idag och fått nya medeciner och ska även dit på fredag och ta mera prover. så jag hoppas att dom kan komma på nåt vad de kan vara. Ska väl även få åka till eksjö och så ska dom köra ner en kamera i halsen på mig. vilket jag inte ser fram emot.

Igår var jag även och klippte mig och tusan vad jag är nöjd :)
Klippte av en rejäl bit men bra blev de. har lång page nu, haha. svårt att förklara.
Tur att jag blev nöjd iaf :)
och de verkar som att folk tycker det är snyggt. det är vad dom säger iaf. ;)

en liten smygtitt ;)

 

Hur underbart är det inte föresten med all snö som kommit till lilla tranås? jag bara njuter.

När Krille gick upp i morse var han jätte sur för att plogbilen stört honom hela morgonen men jag vara bara lycklig. För vad menas med att man hör plogbilen när man ligger inne i en varm säng. Jo att när jag väl går upp och kollar ut kommer de vara massa snö utanför. Det blir jag lycklig av :)

Och nu är det bara en vacka kvar till jul nästan. Och jag har något inplanerat varje dag fram tills dess så de kommer bli kanon. de kommer gå så fort.

 

ne nu ska jag ta och ta hand om disken innan Bonde börjar :)


Loppis tur igen

Förra veckan åkte jag, svärmor och Sandra iväg till Boxholm till loppisen jag var på en annan gång. visade mina fina fynd och dom ville också åka iväg och jag tackade inte nej till att följa med.
Så jag gjorde av med lite pengar till. och naturligtvis blev de grejjer som kommer bli så fina i nya lyan :)

 

Inte dom bästa bilderna men iaf.

Köpte även ett annat tygjärta men de är inte med på bild.


Lucia!!

Nu har de varit väldigt dålig uppdatering här märker jag. Men jag har verkligen inte mått bra dom senaste dagarna eller egentligen dom senaste 2 månaderna men nu har de varit som värst. Min mage som bråkar med mig.
Så i torsdags blev de doktorn, tog massa prover och så och de ska jag göra tills dom hittar nåt. Jag måste ha hjälp bara.
ja så de har inte hänt så mkt mera än att jag bara gått hemma på dagarna och haft de super tråkigt. Jag har iof inte orkat göra något.
Igår var de planerat att vi skulle åka till Familjen Burenby på middag och julgodisbak, men jag fick stanna hemma. men som tur var så ringde maggan mig och vi pratade i hela 2 timmar. så skönt att få prata av sig, och nu var de längesen vi pratade så mkt. Flera år sen.
Idag vaknade jag av att krille gick upp och gjorde frukost vid tv:n. Macka, oboy och pepparkakor. Och tända ljus. Han är för underbar. sen har jag mest gått hemma idag.
var planerat att jag skulle gått ut en sväng på julmarknaden men min mage ville inte de så åkte till willys en sväng och köpte grejjer till julgodis. så de har jag bakat iadg. men är inte helt färdig än.
I veckan blir de lite jobb förhoppningsvis om min mage vill. Och de hoppas jag, för jag vill inte gå hemma mera.
ne nu blir de OTH.
Kommer nog ett inlägg i morgon med, med lite bilder :) 

Jobbdags

Då var det tisdagen den 8 december, tusan vad fort det går. nu är det inte långt kvar till jul. och jag längtar så.
Idag blir det jobb på skafferiet mellan 11,30-18,00. Känns sådär för jag är grymt trött. Vaknade i morse av att någon sågade med motorsåg kl 8. jag som hade planerat lite sovmorgon.

Igår var jag ledig hela dagen och då träffade jag jennifer och vi gick o kollade in hennes nya lägenhet som hon ska flytta in i snart. och den var så otroligt fin. hon har bara några veckor kvar och jag o krille har 3 månader kvar tills vi flyttar. Känns fruktansvärt, de kommer ta sån tid innan.
Iaf så tog vi en sväng på stan efter och kollade in lite saker som vi vill ha sen när vi flyttat.
och man hittade ju massor av fina saker.
men jag köpte mig iaf något igår som jag velat ha i 3 års tid nu. En jätte stor tomte. den är 80 cm och jätte fin. så nu äntligen är den min :)
På eftermiddagen åkte vi hem till Sandra och kollade in hennes nya lya och den var också super fin.
Hämtade 2 banan lådor för att jag skulle packa ner saker som bara är ivägen. har ju köpt lite nya saker nu, och allt får inte plats här hemma så har packat ner massa gamla saker som ska få komma upp sen i mars. och jag kan tänka mig att de hinner bli mera saker ;)

Ne nu tänker jag göra mig iordning och sen sitta och pyssla med lite julkort innan de blir jobbet.

världens fränaste tjej :)


Andra advent!

Vaknade upp alldeles för tidigt idag. vid 8 var jag uppe. men sen blev det att ändå ligga och dega i soffan till kl blev halv 1. Då kom Johanna och hämtade mig så åkte vi på Loppis i Boxholm. Var två olika och dom sålde hur mycket som helst. Och de va ju massa nytt och allt i shabby Chic stil, så underbart. jag var i himelriket.
De jag köpte var:
2 st stora fina vist korgar
2 st små ljuslycktor
1 st stor ljuslyckta
1st brevställ
5 st små trähjärtan
2 st bokstäver (K för Krille och S för sandra)
och jag är så nöjd men hade jag bara haft mera kontanter med mig så hade jag köpt ännu mera saker för det var så himla billigt :)

Här kommer lite bilder på sakerna och även på lite jag köpt innan i veckan också.

 

inte dom bästa bilderna men iaf.

 

Krille har åkt iväg på hockey nu och jag funderar lite på om man skulle ta en sväng på stan. det är ju trots allt öppet söndagarna nu i december.
Och jag missade ju de förra eftersom jag låg hemma och var sjuk då.
Hmm, ska ringa och kolla om Jentan vill och kan följa med mig. Känner inte för att gå själv.

 

 

 


Jul på Lisseberg!

Dagen började med att jag gick upp och gjorde mig iordning. Vid 8 tiden kom Mamma och Pappa och hämtade mig så körde Pappa oss till Mjölby där vi gick på bussen för att åka till göteborg.
och resan upp gick redigt fort.
Väl i gbg så fick vi gå av vid lisseberg men vi sate fart mot stan för att shoppa lite.
och gud så mycket folk det var, helt sjukt!
Så tråkigt nog blev det inte så mkt shopping som vi hade tänkt. jag köpte mig en t-shirt/klänning på gina och en kökshandduk på lagerhaus.
tiden bara sprang iväg och tillslut var vi tvugna att sätta oss på en spårvagn till Lisseberg. Och väl där så var de hur mycket folk som helst. men det var super fin, och lika mysigt som jag hade förväntat mig.
Vid 19 rullade bussen hemmåt igen, och då var det riktigt skönt att få sätta sig ner lite.
och hemvägen gick ju ännu snabbare som vanligt.
dagen var iaf helt kanon och jag hade det super mysigt ihop med mamma. :)
Och jag somnade som en stock i soffan när jag var hemma. (efter att tjatat och berättat allt för Krille)
Nästa gång jag åker dit på Julmarknad ska de ju iaf inte ske en helg, de får allt bli mitt i veckan.

Lite bilder. och min söta Mamma <3



fredagen den 4 december!

Då var det återigen fredag. Bara jag som tycker att dagarna bara springer iväg. fast det är väl ändå lite skönt. Då är ju julen snart här.

idag har jag varit på jobbet och fixat lite papper. efter det blev det en sväng på stan med Maggan. Och jag var så himla shopping sugen men jag bestämmde mig för att hålla mig tills i morgon då jäklar ska de handlas. haha, iaf så mkt som min ekonomi klarar av.
det ska iaf bli ett par nya skor och några fina tröjor tänkte jag. Nåt fint till julafton med kanske.

Nu har Krille iaf gått på julfest med jobbet och lämnat mig ensam hemma. Vilket inte är allt för kul en fredag kväll. men sånt man får ta.
Så ikväll blir det att se lite idol och käka skummtomtar innan de blir sängen tidigt. Ska ju upp vid halv 7 i morgon var de tänkt.

Pratade en stund med min lillebror idag också. han är uppe i Karlstad hos tjejen. och han hade köpt julklapp till mig som tog halva hans resväska. Att jag blir nyfiken nu. vill bara ha jul med en gång ju.
Jag har då inte vuxit till mig. Är alltid lika nyfiken på vad alla klappar innehåller . haha.

Nu blir det idol. på söndag återkommer jag med allt om våran resa till gbg.

Jag och mitt onda finger :(

 


När man äntligen..

..gått och blivit frisk.
Ja de är ju inte sant, blir så trött. Har precis blivit frisk från flera dagar av feber. Jobbade på skafferiet igår och allt var bra.
Gick upp vid 5 i morse för att jobba på Ica. och hinner jobba i 1 timma innan jag skar mig på en kniv. Så sabina var gullig och tog hand om mitt finger medans jag försökte ta de lungt. de bara pissade blod :(
Så de va bara att ringa Krille så fick han komma och skjutsa mig till vårdcentralen. Och naturligtvis öppnar dom inte förens kl 8 och vi var där 10 i och inte fan kunde dom hjälpa mig innan de. blir så förbannad.
Nu ligger jag iaf hemma med ett handikappat finger. Blir inget jobb mer på resten av veckan. naturligtvis. Pengarna bara försvinner ju.
jag ser i alla fall fram emot lördag för shoppa kan jag nog ändå göra :)


RSS 2.0